2015. okt 14.

Így keresnek és így takaríthatnak meg nálunk

írta: Attila47
Így keresnek és így takaríthatnak meg nálunk

  A publikált cikk megjelenése: 2015. október 12. BankRáció blog

Mit gondolsz, mennyi a CSOK-os ügyfeleink aránya, azaz a kalkulátorunkban keresgélők hány százaléka érdeklődik a Családok Otthonteremtési Kedvezménye iránt? Írásunkból ezt is megtudhatod, és ezen kívül elárulunk még néhány hétpecsétes titkot, többek között azt is, hogy mi a legújabb kedvezmény, amivel a nálunk igényelt hitelek esetén kedveskedünk ügyfeleinknek. 

Ha lakásvásárlást tervezel, és ehhez kölcsönre van szükséged, akkor érdemes a bankok ajánlatait összehasonlítani a kalkulátorunkban, és így kiválasztani a legideálisabbat. Ugyanis egy átlagosnak mondható, 8 milliós, 20 éves futamidőre felvett hitelnél akár több millió forintot is spórolhatsz. A BankRációnál történő igénylés esetén vásárlási utalványt vagy akár több százezer forint értékű kedvezményt is kapnak ügyfeleink.

forintok_a_kezben_750_420.jpg

Miként lehet ingyen megúszni egy százezres nagyságrendű költséget?

Ingatlan adásvételekor a szerződést elkészítő ügyvéd honoráriuma jelentős és megkerülhetetlen tétel. Az ingatlanközvetítők szeretnek a jól bejáratott ügyvédi irodákkal együttműködni, ami természetes dolog. Csakhogy léteznek furmányos esetek is, mint például amikor lakást vettünk, akkor az ingatlanos 1%-os ügyvédi díjat jelzett előre, amit kicsit sokalltunk s egy másik ingatlanosnál puhatolóztunk, hogy mennyi is az annyi. Az ő javaslatára egy határozott blöffel (miszerint egy másik ügyvéd 0,8%-ért vállalná az ügyet) azonnal sikerült 0,8%-ra lealkudnunk a kérdéses honoráriumot.

Ezzel a kis rafinériával ugyan „csak” néhány tízezres maradt a zsebünkben, ám most ügyfeleink ennél sokkal többet is megtakaríthatnak velünk. Ugyanis 10 milliós vagy magasabb hitelösszegnél egy egészen egyedi kedvezményt nyújtunk a nálunk igénylőknek, hiszen az adásvételi szerződés költségét, vagyis az ügyvédi munkadíjat mi álljuk ügyfelünk helyett. Ez pedig akár több százezer forint megtakarítás is lehet, hiszen az ügyvédi díj általában a teljes vételár 0,8-0,9%-a.

Ha az ingatlan vételára 15 millió forint, akkor 0,8%-os díj esetén 120 ezer forint lenne az adásvételi szerződés ügyvédi munkadíja. Ennyit vagy akár ennél jelentősebb összeget is meg lehet takarítani most nálunk, amennyiben a BankRációnál történik a hitel igénylése és az ügyfél kéri hiteltanácsadónk segítségét. Jelenleg Budapesten kívül Győrben, valamint Pest, Fejér és Komárom-Esztergom megyében tudjuk nyújtani ezt a kedvezményt.

Azokról sem feledkeztünk meg, akik lakóhelyük szerint nem tudják igénybe venni az ingyenes adásvételi szerződést. Számukra Media Markt utalványt adunk, amelynek értéke a hitelösszegtől függően akár 40 ezer forint is lehet.

ajandek_adasveteli.png

Néhány érdekesség az utóbbi negyedévből

Mutatunk néhány érdekességet az utóbbi 3 hónap statisztikái alapján. Ezen időszak alatt több mint 125 ezer kalkulációt végeztek kalkulátorunkban a hitelfelvételi lehetőségeket összehasonlító látogatóink. A számokat vizsgálva azt látjuk, hogy a nálunk keresgélők nagyjából 16%-a, azaz kb. minden hatodik ember kívánta figyelembe venni a CSOK-kal elérhető támogatás összegét a kalkuláció során.

A lekérdezéseknél a beállított hitelösszegek közül a leggyakoribb érték a 8 millió forint volt, az 5 és 11 millió forintos összeghatárok közötti kalkulációk száma pedig az összes eset felét tette ki. A lekérdezések során ügyfeleink egynegyede állította be úgy kalkulátorunkat, hogy igazolható jövedelmük eléri a 250 ezer forintot, és így kedvezőbb ügyfélminősítést és alacsonyabb kamatot érhetnek el.

Figyelembe kell vennünk, hogy a mostani, 1,35%-os jegybanki alapkamat már nem csökkenhet jelentősen, emiatt a hitelek kamatainak alakulásában sem számíthatunk már a jelenleginél sokkal kedvezőbb értékekre. Tehát lefelé már nem nagyon fognak változni a kamatok, ám ki tudja, mit hoz a jövő, mikor jön esetleg egy, a jelenlegihez képest homlokegyenest ellentétes gazdaságpolitika, ami esetleg a jegybanki alapkamat emelésében látja a szebb jövőt. Így hosszabb távon nagyobb a valószínűsége annak, hogy jobban járunk egy kőbe vésett, a futamidő végéig fix kamattal.

Szólj hozzá