2015. okt 13.

Ezek a legjobb kis összegű személyi kölcsönök

írta: Attila47
Ezek a legjobb kis összegű személyi kölcsönök

 A publikált cikk megjelenése: 2015. augusztus 28. BankRáció blog

A nyár hamarosan véget ér, kezdődik az iskola, de akár egy kora őszi utazásra, akár a tanévkezdés apropóján szükségünk lehet egy kisebb összegű kölcsönre. Összegyűjtöttük a legjobb személyi kölcsön ajánlatokat, 200 ezer forintos összegre és 2-3 éves futamidőre. 

Ha egy kisebb kölcsönre van szükségünk, akkor továbbra is érdemes az egyre alacsonyabb kamatokkal kínált banki ajánlatok közül válogatni. Egy 200 ezer forintos személyi kölcsön 2 vagy 3 éves futamidőre történő felvétele esetén a legkedvezőbb hitelajánlatoknál 250-300 ezer forintot kell visszafizetnünk. Természetesen rövidebb futamidők esetén a visszafizetendő összeg alacsonyabb, a havi törlesztőrészlet pedig magasabb lehet. Bemutatjuk a legjobb személyi kölcsön ajánlatokat, és az egyes konstrukciók érdekességeit.

kez_ermekkel_700_380.jpg

Ahol hetente kell fizetni

Kezdjük vizsgálódásunkat a legérdekesebb hitelajánlattal. A Provident hitelei elég speciálisak, mivel a kölcsönt a többi bankkal ellentétben nem havonta, hanem hetente kell törlesztenünk. Emellett a Provident egyedi szolgáltatást is kínál. Az Otthoni Szolgáltatás Csomagjukkal személyes ügyintézőt kaphatunk, aki az otthonunkban veszi fel a hiteligényt, az otthonunkban tudjuk megkötni vele a szerződést, majd azonnal megkapjuk a pénzt is, és hetente eljön a törlesztőrészletért. Az otthon nyújtott szolgáltatás további előnye, hogy a csomag az ügyfélre vonatkozó balesetbiztosítást is tartalmazza a teljes futamidőre kiterjedően.

Az Otthoni Szolgáltatásnak külön díja van (ez a táblázatunkban nem szerepel), így ezért összességében több lesz a teljes visszafizetendő összeg. Természetesen ez a szolgáltatás a hitelintézetnek is előnyös, hiszen a személyes kapcsolattartás miatt várhatóan kevesebb a nem törlesztés kockázata.

A többi bank 2 vagy 3 éves ajánlataival összevetve fontos tudnivaló, hogy a Providentnél a futamidő nem 24 vagy 36 hónap, hanem 105 hét.

szemelyi_kolcsonok_2ev.PNG

Forrás: BankRáció.hu

Online regisztráció esetén extra kamatkedvezmény

A Raiffeisen Mindig Fix Személyi Kölcsönénél többféle kamatkedvezményt is el lehet érni, például ha a jövedelmünket a bankhoz utaltatjuk és havonta legalább négy tranzakciónk lesz a számlánkról, illetve ha használjuk bankkártyánkat. Ám a legnagyobb kedvezményt akkor adják, ha a kölcsönt online igényeljük. Ilyen esetben a banktól 2%. kamatkedvezményt kaphatunk, mégpedig egy e-mailben érkező egyéni kód bemutatásával.

Szintén „mindig fix” az FHB Posta Személyi Kölcsön törlesztőrészlete. Ezt a hitelt kizárólag az értékesítésre kijelölt postákon lehet igényelni. Ehhez nyitnunk kell egy Posta Bankszámlát, amiről a kölcsön törlesztésére vonatkozóan felhatalmazást adunk. További feltétel, hogy minimum havi 100 ezer forintot kell utalnunk a bankszámlára. 

penztarca_700_461.jpg

Pontos törlesztés esetén visszatérítést kapunk

A Sberbank Fair személyi kölcsönnél a folyósított kölcsönösszeg 10%-ának 1/7 részének megfelelő összeget minden olyan évben visszatéríti a bank, amelyik teljes évben a törlesztőrészleteket késedelem nélkül teljesítettük. 200 ezer forint felvétele esetén a visszatérítés összege évente 2.857 forint, 3 éves futamidővel számolva ez összesen 8.571 forint lehet. A kölcsön igénylésének feltétele legalább havi 100 ezer forint nettó jövedelem. A kamatperiódus ennél a hitelnél 1 év, tehát ennyi ideig változatlan lesz a kamat.

Egy másik érdekességet találhatunk az OTP ajánlatánál, mivel a Standard Személyi Kölcsön igénylése esetén a bank garanciát vállal arra, hogy az igényelt személyi kölcsönt a szerződéskötéstől számítva 1 órán belül folyósítja a bankszámlára. Ha a bank részéről ez a vállalás nem teljesül, és ezt jelezzük a bank felé, akkor 10 ezer forint értékű Tesco vásárlási utalványt kaphatunk kárpótlásul.

szemelyi_kolcsonok_3ev.PNG

Forrás: BankRáció.hu

Ismételten lehívható hitelösszegek

A Cofidis Megújuló Hitelnél a kölcsön rendelkezésre tartásának időtartama alatt a még le nem hívott, illetve a már visszafizetett tőkeösszeget ismételten igénybe lehet venni, ha az ügyfél a kölcsönszerződés szerinti fizetési kötelezettségeinek eleget tett, illetve az ismételt lehívás időpontjában nem szerepel a negatív KHR listán. 

A Cofidisnél nem várnak el jövedelemutalást vagy bármiféle banki aktivitást, már csak amiatt sem, mert nem vezethetünk náluk bankszámlát. A Megújuló Hitelnél a kérelmek elbírálásához nem kérnek munkáltatói igazolást. A kölcsön kamata és törlesztőrészlete félévente változhat.

A Cetelem Mindig kéznél kölcsön egy személyes hitelkeret, amely bármikor egészben vagy részletekben rendelkezésre áll, így újabb hitelbírálat nélkül újra felhasználható. A törlesztőrészletek befizetéseivel a hitelkeret ismét feltöltődik. A kölcsön felvételének feltétele meglévő vagy újonnan igényelt Cetelem hitelkártya. A törlesztőrészlet ennél a hitelnél végig fix.

Szólj hozzá