2015. ápr 07.

Ezzel jelentősen csökkenhet a törlesztőd

írta: Attila47
Ezzel jelentősen csökkenhet a törlesztőd

A publikált cikk - dátuma: 2015. március 9.

Az elszámolási törvény által érintett kölcsönöd van? Szeretnél alacsonyabb törlesztő részleteket? Azok számára mutatunk most egy nagyon jó hitelkiváltási lehetőséget, akiknek az elszámolási törvény által érintett jelzáloghitelük van, és már megkapták bankuktól az elszámoló levelet.

fiatal_par_alair_700.jpg

Március 9-től elérhető a K&H Bank új törlesztéscsökkentő hitele, amellyel jelentős összeget takaríthatunk meg. Bármely banknál meglévő lakáscélú vagy szabad felhasználású jelzáloghitelünket leválthatjuk erre a kedvező hitelre, amelynek THM értéke 5,2-8,6%.

Az új törlesztéscsökkentő hitelnél a bank csak egyféle (K2) ügyfélbesorolást alkalmaz. Ugyanannyi a kamata/kamatfelára a szabad felhasználású hitel kiváltására és a lakáshitel kiváltására felvehető új törlesztéscsökkentő hitelnek.

Milyen feltételeknek kell megfelelnünk?

A hitel igénybevételéhez meg kell felelnünk néhány alapvető feltételnek, melyek közül az egyik legfontosabb, hogy csak az elszámolási törvény által érintett kölcsön kiváltására használhatjuk fel. Rendelkeznünk kell a hitelnyújtó pénzintézettől kapott elszámoló levéllel, a kiváltandó hitelünk fizetésében nem lehet elmaradásunk, és nem szerepelhetünk KHR (BAR) listán. A kiváltandó hitelünkhöz nem tartozik gyűjtőszámla, nem lehet egyéb teher a jelzáloggal terhelt ingatlanon, és a jövedelmünknek bankszámlára kell érkeznie.

Hogyan érhetünk el kedvezményeket?

A hitel kamata négyféle módon is csökkenthető, és az egyes kamatkedvezmények össze is vonhatóak. Lássuk, melyek ezek a lehetőségek! A bank 0,5% kedvezményt ad, ha legalább 100.000 forint jövedelmünk K&H bankszámlára érkezik. K&H otthonbiztosítással 0,1% kamatkedvezményt kapunk, K&H kockázati életbiztosítással pedig további 0,2 százalékkal lesz alacsonyabb a kamat. A 0,25% kamatkedvezmény elérése már némileg nehezebb, hiszen abban az esetben kapjuk, ha a banknál legalább 5 millió forint megtakarítással rendelkezünk vagy 300.000 forintos jövedelmünk van.

Fontos tudnivaló, hogy egy bizonyos minimális kamatértéknél alacsonyabbat nem érhetünk el abban az esetben sem, ha az összes kedvezmény feltételét tudjuk teljesíteni. A minimális kamatérték 3 hónapos kamatperiódus esetén 3 havi BUBOR (2,10%) +2%, összesen 4,10%. 12 hónapos kamatperiódusnál 12 havi BUBOR (2,08%) +2%, tehát 4,08%, valamint 3 éves kamatperiódus esetén 4,81%, 5 évesnél pedig 5,30%.

Mennyi lesz a kamat?

Lássuk azt az esetet, hogy a fenti kamatcsökkentő feltételekből kettőnek tudunk eleget tenni, legalább 100.000 forint jövedelmünk érkezik a K&H bankszámlánkra és kötünk K&H otthonbiztosítást. Ebben az esetben a választott kamatperiódus szerint ilyen kamatokkal vehetjük fel a hitelt: 3 hónapos kamatperiódusnál a kamat 4,20%, 12 hónaposnál 4,18%. Ha 3 éves kamatperiódust választunk, akkor a kamat 4,87% lesz, míg 5 éves esetén 5,68%.

További kedvezményeket is adnak

Induló díjjal rendelkező K&H törlesztéscsökkentő hitel esetén a bank elengedi, visszatéríti vagy átvállalja az induló költségeket, vagy azok egy részét a 2015. március 9. és március 31. között befogadott hiteligénylések esetén. Feltételek nélkül átvállalják az értékbecslés díját, a tulajdoni lap és a térképmásolat díját. Bizonyos feltételek teljesítése esetén (például rendelkezzünk meghatározott K&H okos számlacsomaggal) visszatérítik a közjegyzői okirat díját (maximum 60.000 forintig), továbbá elengedik a szerződéskötési díj teljes összegét.

Egyszerűsített dokumentáció

A hitel igényléséhez nincs szükségünk tőketartozás igazolásra, mivel az összeg szerepel az elszámoló levélben. Nincs szükségünk munkáltatói igazolásra sem, elegendő háromhavi bankszámlakivonat. Ezen kívül még az elszámolással érintett hitelünk kölcsönszerződésére és zálogszerződésére lesz szükségünk a K&H törlesztéscsökkentő hitelének igényléséhez.

Az 5 éves kamatperiódusé a jövő?

Még egy jelentős változásról szeretnénk tájékoztatni olvasóinkat. Az Erste Bank március 1-től már 5 éves kamatperiódussal is kínál lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghiteleket. A több évig fix kamat hosszú távú kiszámíthatóság biztonságát jelenti a hitelfelvevők számára. Lakáscél esetén 5 éves kamatperiódussal a hitel kamata, a jövedelmünk alapján megállapított kedvezménykategóriáktól függően 5,62-6,82% (THM: 5,87-7,14%). Az 5 éves kamatperiódusú szabad felhasználású jelzáloghitelek kamata pedig kedvezménykategóriától függően 6,82-8,02% (THM: 7,14-8,43%).

Szólj hozzá